+381 62 664 981 info@vizido.rs
Udruženje “Vizido” na drugom treningu Akademije održivosti sa devet drugih organizacija

2 Oct 2023

Beograd, Srbija – Predstavnici Udruženja osoba sa invaliditetom “Vizido” imali su čast da prisustvuju drugom treningu Akademije održivosti, zajedno sa još devet organizacija koje su nedavno dobile podršku od strane Trag fondacije za svoje inovativne projekte.

Udruženje “Vizido” već duže vreme radi na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom u društvu, te je njihov najveći projekat “Obrok Solidarnosti” zasnovan na ideji razvoja socijalnog preduzeća restorana “Solidarnost”. restoran Solidarnost” ne samo da pružati kvalitetne obroke, već i zaposliti osobe sa invaliditetom, omogućavajući im da razvijaju svoje veštine i doprinesu zajednici.

Na treningu Akademije održivosti, predstavnici Udruženja “Vizido” imali su priliku da razmene iskustva i uče od drugih organizacija koje takođe rade na projektima održivosti. Ova platforma omogućava razmenu ideja i najboljih praksi, što će pomoći Udruženju “Vizido” da bolje razvije svoj projekat “Obrok Solidarnosti” i ostvari pozitivan uticaj na zajednicu.

Projekat ‘Obrok Solidarnosti’ je za nas od izuzetnog značaja, jer ne samo što će omogućiti osiguranje obroka za najranjivije članove naše zajednice, već će stvoriti i održiv model zapošljavanja za osobe sa invaliditetom”, izjavio je predsednik UOSI “Vizido” Dragan Vizićanin “Prisustvovanje Akademiji održivosti nam pruža dragocenu podršku i inspiraciju kako da uspešno ostvarimo našu misiju.”

Ovaj susret sa ostalim organizacijama koje su takođe podržane od strane Trag fondacije predstavlja korak ka zajedničkom cilju stvaranja održivih i inkluzivnih zajednica. Akademija održivosti nastavlja da pruža podršku organizacijama koje se bore za pozitivne promene u društvu, pružajući im priliku da razmene ideje i razvijaju svoje projekte.

Udruženje “Vizido” ostaje posvećeno svom projektu “Obrok Solidarnosti” i raduje se budućim koracima ka stvaranju bolje i pravednije zajednice za sve građane

Može da vam bude zanimljivo:

Vizido & Banka hrana Vojvodine

U nedelju 27.08.2023.god. predsednik i sekretar UOSI Vizido obišli su članove i pružili simboličnu podršku članstvu kroz pakete kafe i čipsa, u saradnji sa "Bankom hrane Vojvodine". Predstavnici osoba sa invaliditetom Vizido su ostvarili duboko emocionalan događaj...

Pročitaj više...