+381 62 664 981 info@vizido.rs
Zelena ideja i Vizido zajedno za bolje sutra

27 Jun 2023

Protekle sedmice smo, kao deo projekta Zelene ideje koji je organizovala Trag fondacija, imali privilegiju da budemo jedan od deset timova koji su se takmičili za nagrade u oblasti razvoja projekata za očuvanje životne sredine.

Naša ideja projekta je bila da kroz “Obrok solidarnosti” obezbedimo nova radna mesta za osobe sa invaliditetom u kuhinji. Smatrali smo da je važno pružiti šansu ovim osobama da pokažu svoje veštine i doprinesu društvu na jedinstven način.

“Obrok solidarnosti” je humanitarna akcija koju je osmislila naša ekipa u okviru projekta. Cilj ove akcije je prikupljanje sredstava za pomoć invalidima u socijalnoj potrebi. Kroz opremanje kuhinje i angažovanje, želimo da pripremimo kvalitetne obroke koji će pružiti dostojanstvenu ishranu našim članovima i osobama stanju socijalne potrebe.

Svaki peti obrok je doniran nekome ko nije u mogućnosti da ga sam finansijski priušti. Ovakva inicijativa ne samo da pruža pomoć ljudima u potrebi, već podstiče solidarnost i empatiju među ljudima. “Obrok solidarnosti” je takođe pružao mogućnost da se uključite u zajednicu, upoznate nove ljude i zajedno doprinesete boljitku društva.

Veliko hvala Trag fondaciji na ovoj dragocenoj prilici!

Fotografije: Saša Đorđević i Jelena Đukić Pejić

Može da vam bude zanimljivo: