+381 62 664 981 info@vizido.rs
Obrok solidarnosti ruši granice humanosti i postavlja novi standard dobrote vaučerom solidarnosti!

3 May 2023

Udruženje osoba sa invaliditetom “Vizido” pokrenulo je humanitarnu akciju “Obrok Solidarnosti”, koja je imala za cilj da pomogne invalidima u stanju socijalne potrebe na prostoru grada Sremska Mitrovica. Akciji su se odazvale firme i pojedinci ali posebno su se istakle četiri obrazovne ustanove koje su zajedno obezbedile sredstva za 87 vaučera solidarnosti.

Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj obezbedila je sredstva za 22 vaučera solidarnosti, Tehnička škola “Nikola Tesla” za 20, Medicinska škola “Draginja Nikšić” za 31 vaučer, i Mitrovačka Gimnazija za 14 vaučera. Svi vaučeri su uručeni korisnicima, invalidima koji su u stanju socijalne potrebe.

“Vizido” je udruženje koje se zalaže za prava osoba sa invaliditetom i radi na poboljšanju njihovog položaja u društvu. Jedna od najvećih prepreka sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom u Srbiji je ekonomska nejednakost, zbog velikog niza diskriminatornih ponašanja koja težimo da prevaziđeni.

Akcija “Obrok Solidarnosti” je inspirisana željom da se pomogne najranjivijim članovima zajednice, a obezbedjeni vaučeri će omogućiti korisnicima da dobiju besplatan obrok u lokalnom restoranu “Solidarnost” u Sremskoj Mitrovici.

Ovom akcijom je pokazana solidarnost i humanost ne samo članova udruženja “Vizido”, već i obrazovnih ustanova i drugih firmi koje podržavaju ovu inicijativu. Svi zajedno su doprineli tome da se osobe sa invaliditetom osećaju manje isključenim iz društva i da im se pruži neophodna podrška.

Ovo je samo jedan primer kako zajedničkim naporima možemo da stvorimo bolju budućnost za sve građane, uključujući i one sa invaliditetom. Nadamo se da će ovakve akcije postati učestalije u našem gradu i da će se podrška najugroženijim članovima zajednice nastaviti i u budućnosti.

Ovim putem pozivamo sve firme i pojedince da shodno svojim mogućnostima, pridruže se ovoj humanitarnoj akciji koja je postala trajnog karaktera.

Može da vam bude zanimljivo: