+381 62 664 981 info@vizido.rs
Apel za adekvatan smeštaj osobe sa invaliditetom u nehumanim uslovima

17 Apr 2023

Predstavnici udruženja osoba sa invaliditetom “Vizido“ posetili su u Sremskoj Mitrovici (Ž.G.), člana UOSI „Vizido“ , koji sa majkom živi u nehumanim uslovima. (Ž.G.) je osoba sa teškim invaliditetom i sa majkom Nadom živi u prostoriji veličine svega 16 kvadratnih metara, bez kupatila, toaleta, u nehumanim uslovima za život.

(Ž.G.) je dobio podršku svojih prijatelja iz udruženja “Vizido”, generalni sekretar udruženja Zoran Gomboš i predsenik udruženja Dragan Vizićanin posetili su ovu porodicu kako bi se uverili u uslove u kojima žive. Nakon obilaska stana, predstavnici udruženja su izrazili zabrinutost za njegovo zdravlje i egzistenciju.

Prema rečima generalnog sekretara UOSI “Vizido” Zorana Gomboša, Geci i njegova majka žive sa primanjima porodične penzije u iznosu od svega 15.000 dinara, što je nedovoljno za pristojan život,a UOSI “Vizido će u saradnji sa lokalnom samoupravom i nadležnim institucijama pronaći način kako bi se (Ž.G.) i njegovoj majci pružio adekvatan smeštaj sa svim neophodnim uslovima za život ili rekonstruisao postojeći, na čemu se već radi.

UOSI “Vizido” se bori za prava osoba sa invaliditetom i za nešto višee od godinu dana svog postojanja intenzivno radi na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom kako u Gradu Sremska Mitrovoica tako i u Republici Srbiji, zato se predstavnici udruženja nadaju da će ovaj slučaj podstaći javnost da se više angažuju u rešavanju problema osoba sa invaliditetom.

Pored posete ugroženom članu (Ž.G.), predstavnici udruženja osoba sa invaliditetom “Vizido” su danas uručili i pakete hrane koje su obezbedili prodajom Vaučera solidarnosti, a prikupljenim sredstvima od prodaje vaučera pomažu se najugroženiji članovi zajednice.

“Vaučeri solidarnosti su način da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Svaka kupovina ovog vaučera predstavlja donaciju koja se koristi za pomoć ljudima koji žive u teškim uslovima”, rekao je predsenik Dragan Vizićanin.

Prvi vaučer kupio je vlasnik Pet shopa iz ulice 28. mart, koji je istakao da je ponosan što može da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, koji je tim povodom rekao da svi mi treba da se uključimo u pomoć zajednici. Svaki doprinos je važan i može da učini razliku u životima onih koji su u nevolji.

Svaki pojedinac ima priliku da se pridruži akciji kupovinom “Humanitarnog vaučera”. Kupovinom ovog vaučera, osoba ima mogućnost da ga iskoristi u bilo koje vreme ili da ga pokloni nekome za koga smatra da mu je potreban ovaj vid pomoći.

Može da vam bude zanimljivo:

Vizido – Poslednja nada za osobe u nehumanim uslovima

Predstavnici Udruženja osoba sa invaliditetom „Vizido“, Dragan Vizićanin i Zoran Gomboš posetili su Stevu Markovića iz Sremske Mitrovice koji je osoba sa invaliditetom u stanju socijalne potrebe i živi u nehumanim uslovima bez struje i vode. Kako je rekao komšija...

Pročitaj više...