+381 62 664 981 info@vizido.rs
Šid predstonica kobasice – Srem Klob Kob Fest

30 Oct 2022

“Srem klob kob fest”, gastronomsko-turistička manifestacija, juče je održana u Slovačkom parku u Šidu. Šiđani su ugostili sad već drage prijatelje iz Slovenije, Slovačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.Mađarske, Makedonije i Rumunije.Pored takmičarskog dela u pravljenju Sremske kobasice, revijalno je ekipa iz Slovenije i ekipa domaćina pokazala Sremački svinjokolj i brzu obradu mesa, kao i brzom pravljenju sveže sremske kobasice.

U sklopu manifestacije, veliki broj izlagača na svojim štandovima prodavao je suhomesnate proizvoda, alI i pribora za svinjokolje, rakije, vina, slatkiša, med. Za završni deo manifestacije i štimung gostiju, pobrinuo se veliki gradski tamburaški orkestar grada Banja Luke, koji je izveo desetak starogradskih pesama. Manifestacija je ove godine proslavila jubilej, četvrt veka. Četvrt veka ova manifestacija slavi sremsku kobasicu, a organizatori su “Sremska svinjokolja i kobasicijada Šid “, uz podršku više privatnih kompanija, nije izostala ni podrška Opštine Šid i Turističke organizacije Šida.

Svakako veoma zapažen bio je i humanitarni aspekt, na manifestaciji je organizacija “Čep za hendikep” prikupljala čepove za svoje aktivnosti. A veliko iznenađenje ove manifestacije bilo je komšijsko udruženje osoba sa invaliditetom “Vizido” iz Sremske Mitrovice koje je pored info pulta imalo i takmičarsku ekipu u pravljenju kobasice. U saradnji sa Brend Chefom Gombijem na čelu šestočlana ekipa “Vizida” osvojila je III mesto na ovom takmičenju.

Glavni cilj pojavljivanja predstavnika “Vizida” je skretanje pažnje na osobe sa invaliditetom i podsticanje ljudi na aktivizam. Konkretno podsticaj za aktivno prikupljanje sredstava za projekat “Obrok solidarnosti”.
Šiđani su se kao i u proteklih četvrt veka predstavili kao pravi domaćini, sledeće godine očekuje se još više gostiju u šta ne sumnjamo imajući u vidu u kakvoj je atmosferi protekao ovaj divan jesenji dan…

Izvor: novinar Zoran Gomboš
Slika: Inkluzija Press

Može da vam bude zanimljivo:

Vizido – Poslednja nada za osobe u nehumanim uslovima

Predstavnici Udruženja osoba sa invaliditetom „Vizido“, Dragan Vizićanin i Zoran Gomboš posetili su Stevu Markovića iz Sremske Mitrovice koji je osoba sa invaliditetom u stanju socijalne potrebe i živi u nehumanim uslovima bez struje i vode. Kako je rekao komšija...

Pročitaj više...