+381 62 664 981 info@vizido.rs
UOSI Vizido pokreće projekat – Sport za sve

25 Apr 2022

Želimo da u Sremskoj Mitrovici po prvi put održimo manifestaciju projekta „Sport za sve“, koju će realizovati udruženje Vizido, nadamo se uz podršku Sportskog saveza grada, nadamo se podršci UNICEF-a i NCR fondacije.

U ovaj projekat želeli bi smo da uključimo, decu i odrasle različitih nivoa invaliditeta. Nadamo se da će imati priliku da sa svojim drugarima uživaju u sportskom danu i da se oprobaju u sportskim aktivnostima – u košarci u kolicima, sedećoj odbojci, badmintonu, golfu, tekvondu, veslanju, plesu, stonom tenisu. Nadamo se da će mo kao organizatori uspeti da dovedemo, naše trofejne paraolimpijci, nadamo se naj iskrenije Željku Dimitrijeviću, jednom od najuspešnijih paraolimpijaca da nam se pridruži i otvorio manifestaciju „Sport za sve SM 2022″.

Sport je najlepši i pravi primer da mi ne živimo jedni pored drugih nego zajedno, i da je inkluzija bitan sastavni deo sistema naše zajednice, čega smo mi u udruženju Vizido svesni. Želimo da nas podrže i nadležne institucije našeg grada. Uskoro će mo uputiti i zvanične dopise svim relevantnim organizacijama kako bi ova manifestacija bila spremna za Septembar.

Može da vam bude zanimljivo: